Novosti Budva Nova godina 2016.

24. 11 2013.

Vodič: Budva ostaje kraljica provoda

U novogodišnjoj noći će, bar kad je Balkan u pitanju, nesumnjivo najvesilije biti u Budvi. Iz prijestonica poput Beograda, Zagreba, Sarajeva još uvijek nema vijesti da li će se organizovati dočeci na trgovima, ali jedno je sigurno- splavovi, restorani i kafići će i ove godine biti puni. Za sve one iz regiona, koji bi da promijene nešto, a da ne odu predaleko Crna Gora se već čini kao idealan izbor. Pa da počnemo od najbogatije ponude.

Na trgovima u Crnoj Gori i ove godine biće veselo.

Centralni događaj je u Budvi, gdje turistička organizacija tog grada nudi četvorodnevni program. Tako će 29. decembra, u 16 sati, za djecu biti priređena predstava ,,Minja Subota i tajni agenti“ sa Leontinom Vukomanović i Tijanom Dapčević. Narednog dana, ispred zidina Starog grada nastupiće nikšićki kantautor Vanja Radovanović (21 h) i hrvatska pjevačica Jelena Rozga (22.30). Posjetioci Budve Novu godinu dočekaće uz cetinjsku grupu ,,Perper“ (21.30 h) i sarajevskog muzičara Dina Merlina (23 h). Prvog januara, u 14 sati, biće upriličen svečani popodnevni koncert klasične muzike, u izvedbi ,,Mediteranskog revijskog orkestra“ i pod dirigentskom palicom Radovana Papovića. Gošće će biti hrvatska violončelistkinja Ana Rucner i crnogorska sopranistkinja Sara Vujošević. Što se tiče večernjeg programa, za dobar provod biće zaduženi grupa ,,Bitter sweet“ (21 h), ,,Bajaga i Instruktori“ (22 h) i Željko Joksimović (23.30).

Ni gosti hotela na Crnogorskom primorju i sjeveru neće oskudijevati u sjajnoj zabavi. Za to će se pobrinuti sarajevski muzičar Zdravko Čolić, koji će nastupiti u petrovačkom ,,Palasu“. Iste večeri goste će zabavljati Vesna Zmijanac i ,,Mogul bend“. Naredne večeri, 1. januara, u ,,Palasu“ će nastupiti Adil, Vesna Zmijanac, ,,Mogul bend“ i Jelena Rozga, dok će 2. januara, u sklopu ,,Paštrovačke večeri“ u ,,Palasu“ gostovati hrvatska pjevačica Tereza Kesovija i ,,Mogul bend“. Cijena trodnevnog aranžmana je 390 eura po osobi. Ako se uplati do 1. 12, dobija se dan gratis. Mališani do sedam godina borave besplatno, dok je popust od 50 odsto zagarantovan djeci od 7 do 12 godina.

U bečićkom hotelu ,,Splendid conference & spa resort“ 31. decembra i 1. januara za dobar provod pobrinuće se hrvatski muzičari Severina i Petar Grašo, kao i orkestar Žutog Serhatlića i "Vesko Vučković bend“. Trodnevni aranžman koštaće 340 eura po osobi i ukjučivaće svečanu večeru 31. 12. Pet noćenja uz jedno gratis je 460 eura, dok su šest noćenja plus dva besplatna 520 eura. Specijalni popust priređen je za dvoje djece do 12 godina. Jedno ima popust 50 odsto, dok je drugom boravak gratis.

Odličnu atmosferu gostima u bečićkom hotelu ,,The Queen of Montenegro“ 31. decembra donijeće crnogorski muzičari Sergej Ćetković i Vesko Belada, koji će nastupiti i 1. januara, uz Gocu Tržan. Tržan i Belada goste će zabavljati 2. januara. Trodnevni aranžman košta 330 eura po osobi. Za uplate do 1.12. četvrto noćenje je besplatno. Boravak djeteta do osam godina je gratis, a pravo na popust od 50 odsto stiču djeca od osam do 12 godina.

Kako kažu za naš list iz budvanskog hotela ,,Avala resort & villas“, biće organizovan doček, a više detalja biće poznato uskoro.

U hotelu ,,Maestral“ u Pržnu za Pobjedu kažu da će detalji o tome da li će biti dočeka biće poznati 1. decembra, kada bude sastavljen plan za taj mjesec.