Novosti Budva Nova godina 2016.

22. 12 2014.

Neradni dani povodom Nove godine i Božića

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima (“Sl.list RCG”, br. 27/07 i 36/13), Nova godina se praznuje 1. i 2. januara. Dakle, za novogodišnje praznike neradni dani su četvrtak i petak, 1. i 2. januar.

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG, br. 56/93), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić.

Za vjernike pravoslavne vjeroispovjesti, neradni dani za vrijeme Božićnih praznika su utorak 6. januar - Badnji dan, te srijeda i četvrtak 7. i 8. januar – Božić.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova, čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu. 

Ministarstvo rada i socijalnog staranja svim gradjanima Crne Gore čestita Novu godinu, a pripadnicima pravosalvne vjeroispovijesti čestita božićne praznike, sa željom da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju.