Novosti Budva Nova godina 2016.

6. 12 2014.

Karim Rashid ukrašava Stari grad

Konstrukcije koje se postvaljaju po starogradskim zidinama, već su počele da izazivaju pažnju, a dekoracija sa svijetlećim cijevima nalik lancu DNK, biće postavljena od Kapetanije pa do Ričardove glave, u dužini od 250 metara.

Rašid koji je prije mjesec boravio u Budvi, kao poklon gradu dao je svoje viđenje iluminacije.

Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent, u okviru novogodišnjeg ukrašavanja Budve, prema riječima sekretara Nikole Divanovića po obodu bedema Starog grada postavlja fasadnu iluminaciju na prijedlog – poklon dizajnera Karima Rashida.

“Iluminacija će biti postavljena u obliku dvostrukog niza svijetlećih cijevi, na fasadi prema Pizani, trgu Budvanskih slikara pa sve do poslednje kule prema Brijegu od Budve, u ukupnoj dužini od oko 250 metara”, kazao je za “Vijesti” Divanović.

Prema njegovim riječima zbog forme svijetlećih elemenata ukras nosi simboličan naziv DNK. 

“Ono predstavlja privremeno, montažno-demontažno rješenje, izrađeno od najkvalitetnijeg eko pvc materijala koji je moguće 100 odsto reciklirati”, pojasnio je Divanović.

Budva je prošle godine, u okviru novog dizajnerskog rješenja ukrašanjvanja grada, dobila nove novogodišnje ukrase, dvije nesvakidašnje jelke, nalik onim u Monte Karlu, koje su izazvale pažnju javnosti. Takođe, resorni sekretarijat je uradio i uređenje gradskog parka i zelenih površina u užem gradskom jezgru, sa prepoznatljivim osvjetljenjem, poput sobnih lampi, i ukrasa različitih geometrijskih oblika, koje su takođe naišle na oprečna mišljenja.