Novosti Budva Nova godina 2016.

1. 01 2015.

Goran Bregović napravio nezaboravan doček u Budvi FOTO

Vremenske prilike koje nisu išle na ruku organizatoru Turističkoj organizaciji Budve i Opštini, na svu sreću donekle su su se stabilizovale u popodnevnim satima, kada je prestao da duva jak vjetar.

Trg ispod starogradskih zidina ponovo je bio tijesan za sve one koji su, došli iz svih krajeva bivše Jugoslavije, da u novu 2015. uđu sa pjesmama legendarnog Bijelog dugmeta.
Atmosferu je pred nastup Gorana Bregovića i Alena Islamovića, zagrijao crnogorski pop pjevača Danijel Alibabić, koji je imao zaista uspješan nastup.

A Dugmići, koji ove godine proslavljaju četiri decenije od izlaska svoga prvog albuma, nastup su počeli italijanskom „ciao bella“, nakon čega su se u potpuno novim aranžmanima ređali čuveni hitovi, ove , za vrijeme nekadašnje Jugoslavije najpooularnije grupe.

Tačno u ponoć, gosti su imali prilike da uživaju u spektakulranom vatrometu.

„ Ni hladno vrijeme nije uspjelo da pokvari sjajnu atmosferu koja je vladala na Trgu! Vjetar je u popodnevnim časovima kao naručeno, prestao. Program je počeo u 20.30 nastupom benda "Hornet" koji je uz classic rock hitove i obrade heavy metal bendova zagrijao atmosferu ispred Starog grada. Nakon njih na binu je izašao crnogorski pop pevač Danijel Alibabić i zatim je uslijedio pravi novogodišnji spektakl!Goran Bregović i Alen Islamović sa "Orkestrom za svadbe i sahrane" održali su fenomenalan koncert i pjevali u glas sa hiljadama sjajno raspoloženih ljudi, nizali su se hitovi kultnog "Bijelog dugmeta" kao i dobro poznate numere Gorana Bregovića”, kazala je portparolka TO Budve Darja Marović.

Procjene su da je u Budvi u novogodišnjoj noći bilo više od 15 hiljada ljudi, a novogodišnji program, koji je ukupno koštao 210 hiljada eura, nastavlja se danas, kada će već tradicionalno na centralnoj bini u 14. časova, biti održan svečani koncert klasične muzike „Mediteranskog revijskog orkestra“ kojim će dirigovati Radovan Papović, a nastupiće sopran Olivera Marcurio, mezz – sporan Jadranka Jovanović i tenor Diego Cavazzin.

U večernjem programu nastupiće pop pjevačica Milena Vučić, a nakon njen koncert će imati Toni Cetinski.

Programa 2. janura počinje u podnevnim satima i to smo posvetili onim najmlađima, kada će biti iozvedena predsta „ Dvije novogodišnje jelke i Niggor“. Dok uveče na sceni će nastupiti Nina Žižić i bend Crveno i crno, a nakon njen legendarni hrvatski bend „Parni valjak"

www.primorskenovine.me

Fotografije TOB/Miloš Ćetković

photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo