Novosti Budva Nova godina 2016.

11. 11 2014.

Bregović i Islamović u Budvi za doček Nove 2015. godine

Tokom novogodišnjih praznika, svi oni koji budu odlučili da dođu u Budvu, kako je na konferecniji za novinare Turističke organizacije i hotelijera saopšteno, očekuje nezaboravan provod.

Na budvanskom trgu, u najluđoj noći, na dočeku koji ispred bedema tradicionalno organizuje TO Budve i Opština Budva, goste će, prema riječima zamjenika izvršnog direktora TO Aleksandra Armenka, zabavljati „Bijelo dugme“, odnosno Goran Bregović sa Alenom Islamovićem.

Aremenko je kazao da je ovo godine sačinjen trodevni program za „svačiji ukus i uzrast“.

„Uoči nastupa legendarnog „ Bijelog dugmeta“ koji ove godine proslavlja četiri decenije postojanja, nastupići crnogorski pop pjevač Danijel Alibabić. Poznati hitovi Dugmeta uvešće nas u Novu godinu, a pripremljen je i veliki vatromet. Već 1. januara tradicionalno u popodnevnim časovima, biće održan svečani koncert klasične muzike „mediteranskog revijskog orkestra“ kojim će dirigovati Radovan Papović, a nastupiće sopra Olivera Marcurio, mezzosopran Jadranka Jovanović i tenor Diego Cavazzin.

U večernjem programu 1. janura nastupiće pop pjevačica Milena Vučić, a nakon nje koncert će imati Toni Cetinski. Programa 2. janura počinje u podnevnim satima i to smo posvetili onim najmlađima, kada će biti izvedena predstava „ Dvije novogodišnje jelke i Niggor“.

Dok uveče na sceni će nastupiti Nina Žižić i bend Crveno i Crno, a nakon toga legendarni hrvatski bend „ Parni valjak““, kazao je Armenko.

Armenko je kazao da će Budva i ove godine o programa potviditi epitet najomiljenijih destinacija u regionu za vrijeme novogodišnjih praznika.

On je kazao da će novogodišnji programa koštati ukupno 210 hiljada , od čega je trećinu novca obezbijedila TO, trećinu Opština, a trećinu sponzori

„I pored svih izazova, mislim da smo ove godine napravili pravi izbor, i najbolji program u regionu“, kazao je Armenko.